Houbový krém

od PTC

Houbový krém

Houbový krém

Recept na skvělou polévku od Šárky Babické Recepty houbová polévka European Vytisknout
Množství pro: 4 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční fakta 200 calorie 20 grams tuk
Hodnocení 5.0/5
( 1 Hlasovalo )

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 750g žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky tymiánu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř
  • 100ml mléka

 

Instrukce

  1. V hrnci rozpalte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli nakrájenou na kostičky a vařte 5 minut do měkka.  Přidejte žampiony na plátky, zesilte plamen a smažte 10 minut, dokud houby nezměknou a zezlátnou, často míchejte. Vyndejte 2 lžíce hub na ozdobu stranou. Ke zbylým houbám přidejte nasekaný česnek a tymián a vařte 1 minutu.
  2. Přilejte vývar a přiveďte k varu, vařte 5 minut. Stáhněte z plamene a rozmixujte ponorným mixérem. 
  3. Polévku vraťte na sporák, přidejte mléko a prohřejte. Pokud je polévka moc hustá, přidejte trochu vody. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte s osmaženými houbami. 

 

Fotografie a Recept Šárka Babická

Podobné články

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V opačném případě přejděte v prohlížeči do anonymního režimu. OK Více informací

Cookie