Hruškové muffiny se zázvorem

od PTC

Hruškové muffiny se zázvorem

Hruškové muffiny se zázvorem

Báječný recept od Šárky Babické Recepty muffiny, hruškové, dezert European Vytisknout
Množství pro: 4 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční fakta 200 calorie 20 grams tuk
Hodnocení 5.0/5
( 3 Hlasovalo )

Suroviny

Na muffiny

  • 165 g hladké mouky
  • 120 g celozrné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1-2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 40g rozpuštěného másla
  • 165g třtinového cukru
  • 250ml bílého jogurtu
  • 3 hrušky, oloupané
  • 1/2 hrnku vloček

 

Drobenka

  • 1 hrnek vloček
  • 60g hladké mouky
  • 100g třtinového cukru
  • Špetka soli
  • 2 lžíce mandlových plátků
  • 70g studeného másla

Instrukce

  1. Předehřejte troubu na 180C.
  2. V míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva, sůl, citronovou kůru a zázvor.
  3. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkou, jogurtem a máslem. Přilijte do mísy s moukou a vše promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte hrušky nakrájené na kostičky a vločky.
  4. Na drobenku smíchejte v míse vločky, mouku, cukr, sůl a mandle. Přidejte máslo na kostičky a propracujte rukama.
  5. Těsto nalijte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky. Muffiny plňte jen do ¾. Navrch posypejte drobenkou.
  6. Pečte 20 minut nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
  7. Formu vyjměte z trouby a nechte zchladnout 5 minut. Po té muffiny vyndejte z formy a nechte úplně vychladit.  

Fotografie a Recept Šárka Babická

Podobné články

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V opačném případě přejděte v prohlížeči do anonymního režimu. OK Více informací

Cookie