Špagety Puttanesca

od PTC

Špagety Puttanesca

Špagety Puttanesca

Recept na špagety od Šárky Babické Recepty špagety, jídlo, itálie European Vytisknout
Množství pro: 4 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční fakta 200 calorie 20 grams tuk
Hodnocení 5.0/5
( 1 Hlasovalo )

Suroviny

  • 400g špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce ančoviček 
  • 1/4 lžičky čili vloček
  • 800g  nasekaných rajčat (2 plechovky)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 3 lžíce kalamáta oliv 
  • 2 lžíce kapar
  • 1 lžička oregana '
  • 3 lžíce čerstvé petržele
  • Nastrouhaný parmezán 

Instrukce

  1.  Špagety uvařte podle návodu na obalu.
  2. V hrnci rozpalte olivový olej, přidejte nasekaný česnek, ančovičky a čili vločky. Smažte asi 1 minutu na středním plameni. 
  3. Přidejte nasekaná rajčata, balsamikový ocet a cukr a dobře promíchejte. Vařte na mírném plameni 10 minut.
  4. Přidejte olivy rozkrájené na půlky, kapary, oregano a nasekanou petržel. Promíchejte a vařte další 2 minuty. Do hrnce nasypejte uvařené špagety a pořádně promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody ze špaget. Podávejte posypané nastrouhaným parmezánem. 

Fotografie a Recept Šárka Babická

Podobné články

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. V opačném případě přejděte v prohlížeči do anonymního režimu. OK Více informací

Cookie